Ping mester, és tanítványa, Pong mester Aszt-alit-e’niszben írott szútrái nyomán

 

 

A Mosógép

 

 

-         a mosógép enyhén ráz, mikor be van dugva. Ne érj hozzá csupasz bőrrel, műszálas ruhával, meztelen férfivel vagy nővel, védett szíriai törperókamagnuszta nyers lábával. Legjobb, ha sehogy nem érsz hozzá olyankor. Én mondom ezt, aki már több mint hét éve tanulmányozom a gépi mosás tudományát…! MI becsüljük a szakértelmet a mindenkori kollégiumban/albérletben!

 

-         nos, visszatérve a tárgyra, a víz, az áram a mosógépben és egy ember – mindez egyszerre nem jó flash. Épp ezért minden használat után ki kell húzni a mosógép villás dugóját a konnektorból, ahová a mosás kezdetén bedugták, tisztelt hölgyeim és uraim, ugye. Nagyon fontos, hogy a villásdugót nem kell teljesen (tökig) benyomni a konnektorba: mert utána iszonyú nehéz lesz kihúzni, és nem is csoda, hogy senkinek sincs kedve ehhez. A kurva nagy rángatástól pedig tönkremegy nem is olyan soká, ugye, kedves barátaim. Ezért a önöknek, a mosógépnek, de legfőképp annak, aki – ha elfelejtenék netán –, ki fogja húzni a konnektorbólönök helyett - amint az a jelen sorok írójával is többedízben előfordult az idők során -, az a legjobb, ha csak félig dugod be, vagy még annyira sem. Tudom, rázós az ügy…

 

-         a tárcsát pontosan a program kezdő pozíciójára tekerd elindításkor. Ha csak egyel arrébb tekered, és kimarad az első fázis, – ami ne adj’isten, a vízzel való elárasztás lett volna, akkor a mosógép szárazon fut, ami az ő és az ő lelke, a motor kiégését eredményezheti. Ámen.

 

-         Ha bizonytalan vagy a programban vagy bármiben, kérj segítséget egy nálad tapasztaltabb helyi lakostól. A bennszülöttek barátságosak!

 

-         A mosógépet, ha csak nincs vészhelyzet, lehetőleg ne működtessük éjjel, tekintettel a lakás belső hangszigeteltségére, valamint  a mosógépbe épített traktorhang-generátor máig tökéletes működésére.

 

-         A mosógép meghibásodhat; mivel kb. II. Lajos korabeli, ez nem is lenne furcsa. Javasolom, hogy amennyiben a hiba ilyen külső felelőst, elkövetőt nélkülöző, spontán mosógépi „szívroham” avagy gutagörcs, akkor a balszerencsés esemény költségei egyenlően oszoljanak meg az itt lakók között.

 

-         Ha a balesetet figyelmetlenség okozta, pl. nem tette rá az illető a tetejét, úgy indította el, stb, akkor felvetődik, hogy mennyiben a lakóközösség és mennyiben a „tettes” felelős anyagilag. Az én javaslatom, hogy bár teljesen fair talán az elkövető teljes felelőssége lenne, ilyen esetben mégis a közösség állja a költségek minimum felét, a többi tagokra szétosztva egyenlő részekre, De akkor, és csakis akkor, ha az illető a Dohány u. 46. 4/5-ös lakásban lakik.

 

-         Itt pedig az lakik per definitonem, ki a rezsiből a mindenkire egyenlően szétoszló értékben s arányban egy egységgel, vagyis az reá jutó résszel azon hónapban mikor az kár történe, hozzájárulását a közösség felé lerótta. Egyéb fenti esetben a személy a kár egészéért felelős anyagilag.

 

-         Ez csak egy javaslat, gondoltam, beszéljünk róla, még mielőtt megtörténik… Ha mégsem, akkor meg majd jót mosolygunk poxy naív buzgóságán évek múltán, ám ha neadj’isten mégis megtörténik, talán jól jön, hogy van már egy forgatókönyvünk, és nem az érzelmek viharában kell felelős(öke)t, és/vagy finanszírozó(ka)t találni.

 

-         Végül javaslom, hogy amennyiben a káresemény akkor következik be, ha egy vendég mossa a ruháit, akkor – amennyiben a felelős személyének kérdése releváns – elsősorban ő, másodsorban a meghívója légyen a felelős.

 

-         Tisztelt Lakótársak! Köszönöm a figyelmet, várom a hozzászólásokat. Minden páros hétköznap elérhetetlen vagyok helyben, páratlanokon vízbül vonok ki oxigént, (ami serkenti a bennem fejlődő poxygént).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idaota.blog.hu/api/trackback/id/tr281916835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása