A jegyek skálája albérletünkben valóban eléggé széles, mint az előszoba és a szobánk közötti lyuk (akármenniyre is próbáljuk eltakargatni szekrényekkel meg különféle leplekkel - a lyuk az egyelőre marad-egy ideig). A két dolog, bár látszólag nem, mégis összefügg.

Lassan kezdek ráébredni hogy a pipacsos térben folyó közösségi élet (amiről istenértse mondanék le persze) és a vizsgáimon nyújtott teljesítmény valahogy fordított arányban kezd lenni. Olyannyira, hogy sikerült megkapnom a napokban életem első igazi egyesét (az az azthiszedhogy átmentél típusú).

Persze, könnyü lenne mindezt a pipacsra fogni... Az igazság az, hogy mostanában fejleszettem ki a kifogáskeresés tökéletes rendszerét. Ha nem a pipacs, akkor a megfázás, ha asse, akkor marad a jórégi "nincskedvemezeket az értelmetlenhülyeségeket bemagolni"... Mindenesetre ma egy szakmai konferenciára megyek, ahol nem kellene ott lennem de lehetek és persze az a tanár is ott lesz, aki megbuktatott- érdekes találkozás lesz. A konferencia a diszlexiás gyerekek idegennyelvre való tanításáról szól, énmeg ezt fogom tenni az elkövetkezendő időszakban-- de erről majd máskor...

Más: Rékával TC-vel és Poxyval ma a tavasz lehetetlenségéről beszéltünk. És arról, hogy ez ilyenkor mennyire hihetetlennek tűnik. Hogy van. Mghogy házibulit kellene tartani az udvaron. A lakóháznak. És elötte meg csinálunk színházat, ahogy kell.

A Dóri persze ilyenkor nincs itt mert alszik, ő veszi most a legkomolyabban a tanulást. A könyvek megcsak szaporodnak az aztalon. Romanikát tanul és nem romantikát, sajnos. Mondjuk az utóbbit neki már nem is kellene tanítani.

Réka meg valahányszor kimondja azt hogy "ágazati" azt értjük hogy "áldozati".

Furcsa dolgok ezek.

Mostmeg megyek is konferenciára (a tátongó lyukon át).

Ja és Poxy neheztelte a nickek beazonosíthatatlanságát. Én a Mesi vagyok. Csók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idaota.blog.hu/api/trackback/id/tr401674503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Stoppard 2010.01.15. 13:58:16

tekintve h én vagyok az egyetlen magyar szakos nekem lesz a legtöbb elgépelésem és helyesírási hibám
emiatt elnézést
süti beállítások módosítása