Egy románoktól kölcsönzött erdélyi népszokással kedveskedem az Idablog olvasóinak így Húsvét reggelén. (Sajnos itt le sem tagadhatjuk a román kölcsönzést mivel magyar neve még nincs a dolognak)

A szokás tojásokkal teljesítendő vasárnap, reggeli elött. Ketten vesznek részt a véres küzdelemben. A tojásokat kezdetben jól ki kell válogatni, hogy kemények és hegyesek legyenek. Majd egy kis illedelmes Kellemes Húsvét-kívánás után a harc kezdetét veszi. Először a tojás fenekei ütköznek, azaz a gömbölydedebb részek (Figyelem! Itt igen fontos a tojás megfelelő kézbeni elhelyezése, azaz jól marokba kell szorítani) . Valaki tartja, valaki üt. Akinek bereped, az veszítette a menetet. Majd a fejek lépnek harcba, és egy jólirányzott összeütéssel eldöl, hogy a második csatát ki nyerte (akinek nem horpad be a feje). Lehetséges eredmények 1-1;2-0;0-2;1-0; 0-1;0-0 (amikor nem horpad be se a fej se a fenék). Mi ma reggel Atesszal a egy szép 1-1-et játszottunk. A tojások utána megevődnek szépen, reggelire!

Kívánni nem kell, itt a puszta győzelmi mámor a tét!

Kellemes ünnepet és jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://idaota.blog.hu/api/trackback/id/tr621893573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása